ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΗΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ - THE MEIS PART OF GENNATAS FAMILY

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εξακριβώνεται ακριβώς η προέλευση του κλάδου Γεννατάς-Μέης.
Στο βιβλίο "Το Libro Doro της Κεφαλονιάς του έτους 1799" της Ζαρίδη Κατερίνα εκδόσεις ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ,  καταγράφονται όλα τα μέλη της οικογένειας Γεννατά και μάλιστα έτσι όπως ήδη το 1799 έχουν διασπαστεί σε ξεχωριστούς κλάδους. Στο βιβλίο τους κλάδους τους σημειώνει με ένα τριγωνάκι δίπλα από το όνομα από το οποίο ξεκινούν. Από τα Κρατικά αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους κλαδους κάνουν χρήση του διπλού επωνύμου κατά την περίοδο αυτή και συνεπώς πολύ νωρίτερα από το 1840 περίπου, που
 αρχικά πιστεύαμε. Ανάμεσα σε αυτούς τους κλάδους , στην περιοχή του Σκηνιά(Σχοιναία) καταγράφεται ως ανεξάρτητος και ήδη διαμορφωμένος ,ο κλάδος:

με ακριβές αντίγραφο του βιβλίου (στα Λατινικά):Την προέλευση αυτή όπως εδώ και καιρό υποπτευόμασταν ως πιο πιθανή και είχε αναρτηθεί στο:
την επιβεβαιώνουν πλέον οι Λ.Π που αναρτήθηκαν , του 1844 και 1864 εδώ:
και
και σύντομα θα αναρτηθούν και άλλες.
Στην πρώτη του 1844 , καταγράφεται ο Αναστάσιος Γεννατάς Μέης , 66 ετών το 1844 , γεν/νος και κάτοικος Αγίας Θέκλης. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που καταγράφεται στο LibroD oro του Κ.Λοβέρδου ως Anastasio figli di Alvise ,5 απριλιου 1778 (και το 1844 , 66 ετών).Στην δεύτερη του 1864 , ο Αλεβίζης Μέης Του Αντωνίου ,γεν/νος και κάτοικος Αγίας Θέκλης  , είναι γιος του Antonio figli de Alvise (15 ιουλίου 1788) που αναφέρει ο Κ.Λοβέρδος.Σύμφωνα με τα παραπάνω έχουμε την πρώτη απεικόνιση του κλάδου Μέη-Γεννατά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου