ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΛΑΔΟΣ ΘΩΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ:ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ-THE BEGINNING OF THOMATOS GENNATAS PART

ΚΛΑΔΟΣ ΘΩΜΑΤΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑ- THE PART OF GENNATA FAMILY: THOMATOS
Είναι προφανές ότι από την επανασύσταση του Libro d' oro του Κωστή Λοβέρδου μπορούμε να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες για την δημιουργία των διαφόρων κλάδων της οικογένειας Γεννατά.Το σύγγραμα ολοκληρώνεται το 1799 και καταγράφει τα ονόματα από το 1752 και μετά.Η χρήση των δεύτερων επωνύμων σε κατάληξη -ατος εμφανίζεται από το 1840 και μετά. Ουσιαστικά ξεκινάει από την επόμενη και την μεθεπόμενη γενιά , από αυτήν που καταγράφει ο Κωστής Λοβέρδος .Άρα στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε τα ονόματα των "κεφαλών" των νέων κλάδων.
Μια διευκρίνηση που την επαναλαμβάνουμε είναι ότι το τμήμα της οικογένειας Γεννατά που εμφανίζεται να κατοικεί το 1799 στον Σχοινιά , έχει μετοικίσει εκεί από την Αγία Θέκλη , διέμεινε ένα πολύ σύντομο δίαστημα εκεί και κατόπιν το εγκατέλειψε , είτε επιστρέφοντας στην Αγία Θέκλη ,είτε μετοικώντας αλλού (μετακινήσεις προς εξωτερικο, ηπειρωτική Ελλάδα , Ληξούρι, κτλ)


Στην περίπτωση του κλάδου θωμάτου Γεννατά, οι ρίζες του βρίσκονται στο παρακάτω τμήμα της οικογένειας Γεννατά:


Μια ακόμα διευκρίνηση για όσους πιθανον να μπερδευτούνε , δεν μπορεί να προέρχεται από τον "Tomaso" Genata' , γιατί αυτός καταγράφεται από τον Λοβέρδο ότι είχε ήδη πεθάνει κατά την περιοδο της επανασύστασης του Libro d' oro (1799) και φαίνεται άτεκνος σε αυτό. ( το "+" πριν το όνομα στις καταγραφές διευκρινίζει αυτό ακριβώς).
Επίσης θα πρέπει να ειπωθεί ότι δεν διατήρησαν όλοι οι προερχόμενοι εκ του παραπάνω κλάδου το επώνυμο Γεννατάς. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Dr Charlie Gennatas -ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΩΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ όπου διατήρησε μόνο το επώνυμο Γεννατάς , το οποίο εξακολουθούν να φέρουν μέχρι σήμερα οι απόγονοί του στην Γαλλία:



Τέλος , θα πρέπει και πάλι να αναφέρουμε ότι κλάδο με το ίδιο επώνυμο έχουμε και από την οικογένεια Λοβέρδου. Η κοινή χρήση ορισμένων δεύτερων επωνύμων των δύο αυτών οικογενειών δυσκολεύει σε κάποιες περιπτώσεις την διάκριση ποιός προέρχεται από που και καθιστά αναγκαία-για όσους δεν γνωρίζουν- την εξέταση εγγράφων της περιόδου που γινόταν η χρήση των διπλών επωνύμων (έγγραφα παππούδων ή πρόπαπούδων).
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:
http://gennataroots.forumgreek.com/t45-topic
http://gennataroots.forumgreek.com/t44-topic
http://gennataroots.forumgreek.com/t21-topic
http://gennataroots.forumgreek.com/f6-forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου