ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 4/5/1843: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΒΡΕΣΕΙΔΑΣ ΓΕΝΝΑΤΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΑΣ ΓΕΝΝΑΤΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ. ΝΟΝΟΣ : Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΤΖΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΘΕΟΥ. ΜΑΡΤΥΡΕΣ : ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΑΤΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ. ΙΕΡΕΑΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ

Στις 17/4/1843 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου - συνκτητορικός ναός της οικογένειας Γεννατά στον οποίο εκτελούσε ταΜυστήρια της- με  εφημέριο τον Θεοδωρο Γεννατά , έγιναν τα βαπτίσια της κόρης του Νικόλαου Γεννατά Λιναρδάτου (γραμματισμένου) , γιού του Ιωάννη Γεννατά Λιναρδάτου , 35 ετών , Κτηματίας , γεννημένος και κάτοικος Αγίας Θέκλης και της συζύγου του Αδριάνας Γεννατά Μπατιστάτου , κόρης του Μπατιστάτου Γεννατά , 25 ετών ,από τα Βιλατώρια.
Η βάπτιση έγινε κατά το ανατολικόν δόγμα (ορθόδοξα) με ανάδοχο (νονό) τον Παναγή Γεννατά Τζαννάτο του Ροδόθεου Γεννατα Τζαννάτου.
Μάρτυρες υπογράφουν οι:
Χριστόδουλος Γεννατάς Ρατσιάτος του Κων/νου Γεννατά Ρατσιάτου , 25 ετών γεωργός , από Αγία Θέκλη , αγράμματος και
Πέτρος Γεννατάς Ληξουριατάτος  (Ληξουριωτάτος) του Γεωργίου , 50 ετών , κτηματίας , από Αγία Θέκλη , αγράμματος.
*Τόσο σε αυτό , όσο και σε άλλα έγγραφα φαίνονται η διασύνδεση και οι δεσμοί που υπήρχαν μεταξύ της οικογένειας Γεννατά . Τελούσαν πάντα τα μυστήρια στον ναο του Αγίου Νικολάου , παρευρίσκονταν όλοι οι Γεννατά από τους διάφορους κλάδους , ο εφημέριος ήταν πάντα ιερέας προερχόμενος από την οικογένεια Γεννατά και είτε ο ανάδοχος , είτε ο κουμπάρος προερχόταν συνήθως από την οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου