ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δ.ΕΓΓΡΑΦΟ 6/9/1900 : ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΑΠΟ ΒΙΛΑΤΩΡΙΑ ΠΑΛΙΚΗΣ

Από τα αρχεία του Ν. Κεφ/ιας ,έχουμε την Ληξιαρχική πράξη θανάτου του Λυκούργου Λιβιεράτου Γιραήμου στις 6/9/1900 . Ο τότε εφημέριος του ναού της Αγία Θέκλης , στοχωριό της ΑγίαςΘέκλης , Σπυρίδων Λιβιεράτος , υπογράφει την πράξη και την επικυρώνουν 2 μάρτυρες : οι Χριστόδουλος Γεννατάς και Κων/νος Γεννατάς Λασκαράτος που δηλώνουν κατοικοι στα Βιλατώρια.
Επιβεβαιώνεται η υποψία ότι οι Γεννατά διασπάστηκαν σε πάρα πολλούς κλάδους , πολλοί εκ των οποίων σήμερα μας είναι άγνωστοι. Το γεγονός ότι γίνεται χρήση κοινών δεύτερων επωνύμων από διαφορετικές οικογένειες δυσκολεύει σήμερα την αναζήτηση της προέλευσης του κάθε επωνύμου. Λασκαράτοι υπάρχουν πάρα πολλοί από την οικογένεια Λοβέρδου. Το παρακάτω δημόσιο έγγραφο πιστοποιεί ότι στα Βιλατώρια ,τουλάχιστων οι απόγονοι των δύο παραπάνω προσώπων , είναι της οικογένειας Γεννατά.

Έτσι ανάμεσα στους διάφορους κλάδους των Γεννατά θα πρέπει να προστεθεί και εκείνος των Λασκαράτων (τουλάχιστων από Βιλατώρια) του οποίου την σημερινή εξέλιξη δεν γνωρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου