ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:ΚΛΑΔΟΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ -ΓΕΝΝΑΤΑΣ

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις Ληξιαρχικές πράξεις των Γενικών Αρχείων της Κεφαλονιάς , φαίνεται μια διαφοροποίηση με τα προυγούμενα δεδομένα που είχαμε από το Libro D'oro του Κωστή Λοβέρδου (1799). Αυτή οφείλεται σε κάποιο βαθμό στη μη πληρότητα του έργου του Κωστή Λοβέρδου , γεγονός που αποδέχεται και η συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Ζαφίρη και που φαίνεται και από την διαστάυρωση του με τις Ληξ.Πράξεις. Σε αυτό , καταγράφεται ένας πολυπληθής κλάδος των Γεννατά , που κατοικεί στην Αγία Θέκλη:


Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι Οράντζιος Γεννατάς προυπήρχε των εμφανιζόμενων στο παραπάνω σχέδιο. Το σύνολο των παραπάνω προσώπων αποτελούσαν έναν κλάδο. Ρατσιάτοι έχουν προκύψει σίγουρα ,από τον Πέτρο Γεννατά (Pietro Genata quandom Dracco) καθώς και από τον Ζήσιμο Γεννατά ( Sissimo).Υπάρχουν πρόσωπα όμως που δεν καταγράφονται στο Libro D' oro του Κωστή Λοβέρδου.Ο λόγος θα εξηγηθεί σε επόμενη ανάρτηση.
Ο παρακάτω πίνακας αφορά τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις Λ.Π των ετών 1843,1844και 1845.Είναι βέβαιο ότι συνεχίζοντας τα επόμενα έτη , νέα πρόσωπα και στοιχεία θα προκύψουν ,συμπληρώνοντας καλύτερα την γενεαλογική εξέλιξη των Ρατσιάτων Γεννατά. Άλλωστε ο κλάδος εμφανίζεται πολυπληθής ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα.
 και σε μια πρόχειρη απεικόνιση , έχουμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου