ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ (1777-1847) ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ-J.GENNATAS :MINISTER OF JUSTICE 1829-1931

Ο Ιωάννης Γεννατάς προέρχεται από τον οικο Γεννατά της Κέρκυρας , ο οποίος φέρει την καταγωγή του από τον οίκο Γεννατά της Κεφαλονιάς.
Ο Ηλίας Τσιτσελής γράφει στα  Κεφαλληνιακά Σύμμικτα : "... Η οικογένεια Γεννατά εις πολλούς κλάδους σήμερον χωριζομένη και εξ ης έλκει την καταγωγή του και ο εν Κερκύρα οίκος , μετηνάστευσεν εν Κεφαλλονία  μετά την άλωσιν Μοθώνης και Κορώνης το 1498 ..."
(σχετικός σύνδεσμος:  http://gennataroots.forumgreek.com/t4-topic )
Στα πρώτα χρόνια της σύστασης του Ελληνικου κράτους , αμέσως μετά την Ελληνική επανάσταση , επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Ιωάννη Καποδίστρια για την οργάνωση και λειτουργεία της Δικαιοσύνης. Είχε σπουδάσει στο εξωτερικό και ήταν δικηγόρος στην Κέρκυρα.Θεωρείται από τους θεμελιωτές του ελληνικού δικαίου , το οποίο αποτελεί σύζευξη του Βυζαντινού και του Εθιμικού Δικαίου με ξένες επιρροές. Υπήρξε μέλος του «Πανελληνίου» (βουλευτικού σώματος) και υπουργός επί του Δικαίου.

Λ.Π ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑ ΓΕΝΑΤΑ ΣΚΑΤΟΥΛΙΑΡΑΤΟ (ΒΙΛΑΤΩΡΙΑ) , ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΑΜΑΡΑΤΟΥ,ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΕΝΑΤΑ ΜΑΡΑΤΟ(ΚΑΛΑΤΑ)

Δημόσιο έγγραφο 29/5/1845: Λ.Π γέννησης της Ελένης Λιβιεράτου Σπυράτου , κόρη του Δημήτριου Λιβιεράτου Σπυράτου , 38 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη και της συζύγου του Αντζουλέτα Γενατά Σκατουλιαράτο του Ιωάννη , 25 ετών , από το χωριό Βιλατώρια.

Δημόσιο έγγραφο 25/6/1845: Λ.Π γέννησης της Κατερίνας Γερολυμάτου από Καλάτα (λόγο νονάς) , με νονά την Αικατερίνη Γενατά Τσιμαράτου του Ευσταθίου από Αγία Θέκλη. Μάρτυρας υπογράφει ο Δημήτριος Γενατάς Μαράτος , 48 ετών , γεωργός από Καλάτα. Εφημέριος ο Κων/νος Γεννατάς Κομινάτος




Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1845 . ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΓΕΝΑΤΑ ΑΝΔΡΙΑΤΟΥ, ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΝΑΤΑ ΑΝΔΡΙΑΤΟ , ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΓΕΝΑΤΑ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ , ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΝΑΤΑ ΚΟΜΙΝΑΤΟ.

Δημόσιο έγγραφο 8/5/1845: Λ.Π γέννησης της Καλομοίρας Γενατά Ανδριάτου , κόρη του Παναγή Γενατά Ανδριάτου του Παναγή , 38 ετών , κτηματίας από Αγία Θέκλη και της συζύγου του Ρουμπίνης Γενατά Ρατσιάτου του Αντωνίου , 32 ετών από Αγία Θέκλη. Νονός ο Ιωάννης Λοβέρδος Γεωργοκάτος. Η τελετή έγινε στον Ι.Ναό της Υπεραγίας της Θεοτόκου στην Αγία Θέκλη (λόγο του Νονού)

Δημόσιο έγγραφο 18/4/1845: Λ.Π γεννησης με μάρτυρα τον Παναγή Γενατά Κομινάτο του Ιωάννη , 48 ετών , γεωργός από Καλάτα:

Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 1845: ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΝΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ (ΜΟΝΟΠΟΛΑΤΑ) ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΗ ΚΟΜΙΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ

Δημόσιο εγγραφο 18/3/1845: Λ.Π γέννησης της Μίλια Φοτινάτου , κόρη του Γεράσιμου Φωτινάτου, 28 ετών , γεωργός από τα Μονοπολάτα και της Κατερίνας Γενατά του Παναγή Γενατά, από Αγία Θέκλη.
Δημόσιο έγγραφο 20/3/1845: Λ.Π γέννησης και βάπτισης με νονό τον  Παναγή Κομινάτο του Ζησίμου

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1845 ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΑΤΑ ΛΗΞΟΥΡΓΙΟΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΛΗΞΟΥΡΓΙΟΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΡΟΥΛΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

  • Δημόσιο έγγραφο 13/3/1845: Λ.Π γέννησης του Διονύσιου Αναλυτή του Ζήσιμου Αναλυτή του Γεράσιμου , 30 ετών γεωργός από Αγία Θέκλη και της συζύγου του Αικατερίνη Γενατά Ληξουργιοτάτου , του Πέτρου Γενατά Ληξουργιοτάτου , 25 ετών από Αγία Θέκλη. Η Βάπτιση έγινε στον Ι.Ναό του Ασώματου Ταξιαρχη.
  •  Δημόσιο έγγραφο 7/5/1845: Λ.Π Γέννησης του Βασίλη Πετρίτζη ,γιου του Δημήτριου Πετρίτζη  του Ευσταθίου ,25 ετών Γεωργός από τα Μονοπαλάτα και της Χρυσορούλας Γεννατά του Ιωάννη , 20 ετών από Αγία Θέκλα.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 6/3/1845:Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ , ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΝΑΡΔΟΥ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΝΑΤΑ ΘΟΔΩΡΑΤΟΥ

 Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε τηνΛ.Π γέννησης  του Αναστάσιου Λιβιεράτου Αναστασάτου  , γιου του Μούναρδου Λιβιεράτου Αναστασάτου , 40 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη και της Αικατερίνης Γενατά Θοδωράτου του Ιωάννη .Νονός ήταν ο Αλεβίζης Γενατάς Τσιμαράτος του Ευστάθιου.






ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 6/3/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΕΝΑΤΑΣ ΦΛΟΡΑΤΟΣ , ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΦΛΟΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑΣ ΡΟΥΧΩΤΑ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Χαράλαμπου Γενατά Φλοράτου , γιου του Γεράσιμου Γενατά Φλοράτου του Ζησίμου , 50 ετών , γεωργόας από Αγία Θέκλη και της Αντριάνας Ρούχωτα , 38 ετών.
Μάρτυρες υπογράφουν οι :
Χριστόδουλος Γενατάς Ρατσιάτος του Κων/νου
Ευστάθιος Γενατά Οκτοράτος του Παναγή



Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/3/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΘΩΜΑΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΘΩΜΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΑΝΤΡΟΥΤΖΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ .ΜΑΡΤΥΡΕΣ: ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΤΖΟΥΛΟΥΜΠΑΤΟΣ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Σταματούλας Γενατά Θωμάτου , κόρη του Θεοδωρου Γενατά Θωμάτου , 30 ετών γεωργός από Αγία Θέκλη και της συζύγου του Μαρίας Γενατά Αντρουτζάτου του Μάριου , 28 ετών από Αγία Θέκλη.Μάρτυρες υπογράφουν οι:
Παναγής Γενατάς Φιλιππάτος  και
Ιωάννης Γενατάς Τζουλουμπάτος  του Σπυριδωνα




ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 14/2/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΕΝΑΤΑ ΟΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΓΕΝΑΤΑ ΦΛΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ακόλουθη Λ.Π γέννησης στην οποίοα υπογράφουν ως μάρτυρες οι :
Ευστάθιος Γενατάς Οκτοράτος , του Παναγή , 37 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη και
Σωτήρης Γενατάς Φλοράτος του Ανδρέα , γεωργός από Αγία Θέκλη





ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 14/2/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΝΝΑ ΓΕΝΑΤΑ ΘΩΜΑΤΟΥ , ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΘΩΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΠΟΝΕΡΑ.ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΜΕΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΤΖΟΥΛΟΥΜΠΑΤΗΣ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γεννησης της Άννας  Γενατά Θωμάτου , κόρη του Χαράλαμπου Γεννατά Θωμάτου του Γιακούμου (Ιακώβου),38 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη και της Ελένης Δεμπονέρα του Αναστασίου , 30 ετών από Αγία Θέκλη. Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν του Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θοδωρο Γενατά. Μάρτυρες ήταν ο Αναστάσιος Γενατάς Μέης και ο Ιωάννης Γενατάς Τζουλουμπάτος του Σπυρίδωνα , 28 ετών ,γεωργός από Αγία Θέκλη.



Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 3/2/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΝΑΤΑ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ , ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΤΖΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΔΟΘΕΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΤΖΑΝΑΤΟΥ.ΝΟΝΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ .ΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Ανδρέα Γενατά Ρατσιάτου , γιου του Χριστόδουλου Γενατά Ρατσιάτου του Κων/νου , 30 ετών ,γεωργός από Αγία Θέκλη και της Ιεράς Γενατά Τζανάτου του Ροδόθεου Γενατά Τζανάτου , 22ετών από Αγία Θέκλη. Νονός ήταν ο Νικόλαος Γενατάς Λιναρδάτος του Ιωάννη.Στους μάρτυρες υπογράφει ο Παναγής Γενατάς Φιλιππάτος του Βίκτωρα , 50 ετών ,γεωργός από την Αγία Θέκλη. Ο γέμος έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θεοδωρο Γενατά.


Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΠΕΤΑΝΟΙ

Περί Πετανών ( Της παραλίας των Πετανών , το αφούγκρασµα)


Γαλανός Σωτ. Γεράσιµος

Στη δυτική πλευρά της νήσου Κεφαλληνίας και στη χερσόνησο της Παλικής, κοντά στον όρµο Ορθολίθια, βρίσκεται η παραλία των Πετανών. Ο δρόµος που οδηγεί σε αυτήν είναι αυτός της Ανωγής και περνά από τα χωριά, Αγία Θέκλη, Βιλατώρια, που επίσης συναντά σε διχάλα τον άλλο δρόµο από την Κοντογεννάδα και τις Βώβικες και οδηγούν τον επισκέπτη στον φιδίσιο κατήφορο των Πετανών. Βέβαια υπάρχει και ο δρόµος που οδηγεί στο Λειβάδι , δηλαδή στην οδική κεντρική αρτηρία της  Παλικής. .
Κατεβαίνοντας το δρόµο για τους Πετανούς, θαυµάζεις το άνοιγµα των γύρων ορεινών όγκων που δηµιουργούν κατηφόρειες από αρµάκια και µικρά χωµάτινα σκαλοπάτια και στο φίληµα µε τη θάλασσα ο καµβάς δένει ασπρογάλαζος.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 25/8/1845: Λ.Π ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΤΑΘΑΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΤΟ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΝΝΑΤΑ ΦΘΗΜΙΑΤΟ(ΕΥΘΥΜΙΑΤΟ) ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ

Μάρτυρας στον γάμο ήταν ο Κωνσταντινος Γεννατάς Φθημιάτος (Ευθυμιατος)  του Βαγγέλη Γεννατά Ευθυμιατου , 35 ετών γεωργός από Αγία Θέκλη




ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 4/8/1845: Λ.Π ΓΑΜΟΥ ΑΛΕΒΙΖΗ ΓΕΝΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από τα αρχεία της Ν. Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γάμου του Αλεβίζη Γεννατά Τσιμαράτου του Ευσταθίου , από Αγία Θέκλη και της Ελένης Λοβέρδο Λιβιεράτου του Νικολάου , 20 ετών από Αγία Θέκλη. Ο γάμος έγινε στον Ι.Ν της Αγίας Θέκλης (ενοριακός των Λοβέρδων Λιβιεράτων) με εφημέριο τον Θεοδωρο Λοβέρδο Λιβιεράτο.



ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 5/5/1845: Λ.Π ΓΑΜΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΑΝΤΑΦΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΚΡΩΡΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑ ΦΛΟΡΑΤΟ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γάμου του Σπυρίδωνα Μανταφά του Νικολάου , 23 ετών από Αγία Θέκλη με την Βικτώρια Γεννατά Φλοράτο  του Ιωάννη Γεννατά Φλοράτου , 20 ετών από Αγία Θέκλη. Ο Γέμος έγινε στον Ι.Ν Ταξιαρχών με Ιερέα τον Ευστάθιο Αναλυτή.



ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 7/2/1845: Λ.Π ΓΑΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Τ. ΠΡΕΝΤΕΝΤΕΡΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Τ. ΠΡΕΝΤΕΝΤΕΡΗ(ΛΗΞΟΥΡΗ)

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γάμου του Ανδρέα Γενατά Τσιμαράτου του Αγγελου Γενατά Τσιμαράτου , 25 ετών ,από Αγία Θέκλη (αδελφός του γνωστού  Χ.Γενατά Τσιμαράτου) με την Αγγελική Τυπάλδου Πρεντεντέρη του Γεράσιμου Τυπάλδου Πρεντεντέρη , 18 ετών από το Ληξούρη.



Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ

Από το βιβλίο " "Αρχειακή Έρευνα-Οι ιεροί ναοί του Ληξουρίου και τριαντα δύο χωριών της επαρχίας Πάλλης Κεφαλονιάς " του Κων/νου Αντωνίου Μονόκρουσου έχουμε μια πλήρη έρευνα για τους ναούς της επαρχίας Πάλλης.
Στο χωριό της Αγίας Θέκλης έχουν καταγραφεί από το 1600 και έπειτα οι εξής ναοί:
1. Ιερός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου (Εισόδια) στο Μαγκονάρι Υπάρχει και σήμερα
2. Ιερός ναός Αγίου Νικολάου
    Πλέον έχει γίνει συστέγαση με τον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου
3. Ιερός Ναός Ταξιαρχών (Μιχαήλ-Αρχάγγελο) της Οικογένειας Αναλυτή (υπάρχει και σήμερα)
4. Ιερός ναός της Αγίας Θέκλης της οικογένειας Λιβιεράτου (υπάρχει και σήμερα)
5. Ιερός ναός Αγίας Παρασκευής της οικογένειας κοκκίνη (υπάρχουν ερείπια)
6. Ιερός ναός Αγίας Παρασκευής στα κοκίλια Αγίας Θέκλης (δεν υπάρχει σήμερα)
7. Ιερός ναός Αγίου Στεργίου στα Λαγκαδάκια Αγίας Θέκλης (δεν υπάρχει σήμερα)

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 3/2/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΝΑΤΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΓΕΝΑΤΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΝΑΤΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑ .ΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ.

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Παναγή Γενατά Λιναρδάτου , γιου του Σπυρίδωνα Γενατά Λιναρδάτου του Παναγή Γενατά Λιναρδάτου , 38 ετών , κτηματίας από Αγία Θέκλη και της Αγγελικης Ρουχωτα του Δημητρίου , 28 ετών. Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου





ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/2/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΣΣΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΑΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Από τα αρχεία τηςΝ.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Βισσαρίας Παπαγιανάτου , κόρη του Αλεβίζη Παπαγιανάτου του Παναγή, 45 ετών γεωργός από Κοντογενάδα και της Κατερίνας Ρατσιάτου του Πέτρου , 38 ετών ,από Αγία Θέκλη






ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/2/1845: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΚΟΚΙΝΗ ΤΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ .ΜΑΡΤΥΡΕΣ: ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΟΚΤΩΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΦΛΟΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΛΟΡΙΟΥ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Βασίλη Γενατά Ρατσιάτου , γιού του Γεράσιμου Γενατά Ρατσιάτου (εγγράμματος) του Ιωάννη , 45 ετών, γεωργόςαπό Αγία Θέκλη και της Μαργαρίτας Κοκίνη του Ζήσιμου , 30 ετών από Αγία Θέκλη.Νονός ήταν ο Ιερέας Ζαχαρίας Λοβέρδος Λιβιεράτος. Το μυστήριο έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θοδωρο Γενατά. Μάρτυρες υπογράφουν οι:
Ευστάθιος Γενατάς Οκτωράτος  του Παναγή , 37 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη (ε)
Νικόλαος Γενατάς Φλοράτος του Φλόριου , 48 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη (ε)

ΑΡΧΕΙΟ ΒΕΝΕΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1500-1797). ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (REGGIMENTO DI CEFALONIA)

Από τα αρχεία Βενετικής Διοικησης (1500-1797) , έχουμε το Βιβλίο Πρακτικών του Συμβουλίου της Κοινότητας (Consiglio della Communita) στο οποίο έχουν καταχωρηθεί εκλογές για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Κοινότητας, των Συνδίκων, των Διοικητών Ιθάκης και άλλων αξιωματούχων αλλά και αποφάσεις σχετικές με τις λειτουργίες της Κοινότητας. Το βιβλίο φέρει τον τίτλο: "Consiglio della Communita".
Σε έγγραφο του 1652(27 Decembi 1652) , συναντάμε το όνομα του Costandi Genata':



Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΚΛΑΔΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΣ-ΓΕΝΝΑΤΑΣ- TSIMARATOS PART OF GENNATA FAMILY (ENHMEΡΩΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ 1847)

Για τον κλάδο Τσιμαράτος Γεννατάς έχει γίνει αναφορά στο φόρουμ :
http://gennataroots.forumgreek.com/t51-topic
Με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την αρχειακή έρευνα στα Γενικά αρχεία της Κεφαλονιάς (1843-1933) ,μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Η διασύνδεση με τα προηγούμενα στοιχεία από το τελευταίο   Libro D ' oro του 1752-1799 είναι άμεση.
Συνοπτικά:
Από το βιβλίο  "Το Libro Doro της Κεφαλονιάς του έτους 1799" της Ζαρίδη Κατερίνα εκδόσεις ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (http://www.e-kivos.gr/products.php?action=view_listing&products_id=597&products_category_1=6),  έχουμε
στην απογραφή της οικογένειας Γεννατά ,το τμήμα της από όπου προήλθε ο κλάδος Τσιμαράτος . Από τον Cimera Genata , προέκυψε και το Τσιμαράτος, κατά τον γνωστό τρόπο που προέκυψαν όλα τα Κεφαλονίκα επώνυμα σε -άτος.


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

FAMILLE THOMATOS GENNATAS

ΚΛΑΔΟΣ ΘΩΜΑΤΟΣ : ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ LIBRO D'ORO ΜΕ Λ.Π 1843-1844

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗ 1843 ΚΑΙ 1844

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 1844-ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ













Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 21/8/1844:Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΘΟΔΩΡΑΤΟΥ,ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΘΟΔΩΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης και βάπτισης της Χρυσούλας Γενατά Θοδωράτου , κόρη του Γεράσιμου Γενατά Θοδωράτου του Ιωάννη , 38 ετών ,γεωργός από Αγία Θέκλη και της Μαργαρίτας Γενατά Μπατιστάτου του Γεωργίου ,28 ετών από Αγία Θέκλη.Νονός ήταν ο Χαράλαμπος Γενατάς Τσιμαράτος του Αγγέλου (ο γνωστός) .Μάρτυρες υπογράφουν οι:
Αναστάσιος Γενατάς Μέης του Αλεβίζη, 66 ετών
Παναγής Γενατάς Φ......(δυσανάγνωστο) -πιθανων να είναι Φτημιάτος του Βαπτιστή-46 ετών,από Αγία Θέκλη

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 23/12/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΖΗΣΙΜΑΤΟΥ ΜΕ ΝΟΝΟ ΤΟΝ ΖΗΣΙΜΟ ΓΕΝΑΤΑ ΦΤΗΜΙΑΤΟ (ΕΥΘΥΜΙΑΤΟ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Καλομοίρας Λιβιεράτο Ζησιμάτο στηνΑγία Θέκλη.Νονός ήταν ο Ζήσιμος Γενατάς Φτημιάτος (Ευθυμιατος)







ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 9/11/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΕΝΝΑΤΑ ΟΚΤΩΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ

Στην ακόλουθει Λ.Π γέννησης υπογράφει ο μάρτυρας Ευστάθιος Γεννατάς Οκτωράτος του Παναγή , 36 ετών , γεωργός από Καλάτα.








ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 26/10/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΝΝΑΤΑ ΚΟΜΗΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ακόλουθη Λ.Π γέννησης με μάρτυρα τον Παναγή Γεννατά Κομηνάτο του ιωαννη , 45 ετών , γεωργός από Καλάτα.










ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 14/10/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΗ ΓΕΝΝΑΤΑ ΚΟΜΗΝΑΤΟΥ , ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑ ΚΟΜΗΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΗ(ΚΑΛΑΤΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΤΟΥ.ΝΟΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΑΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ .ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΚΟΜΗΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΚΟΜΗΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Μαρή Γεννατά Κομηνάτου , γιου του Δημήτριου Γεννατά Κομηνάτου του Μαρή , 45 ετών , γεωργός , από Καλάτα και της Χρυσας Μαντζαράτου 30 ετών από Σκηνιά. Νονός ήταν ο Κοσμάς Λιναρδάτος του Ευσταθίου από Καλάτα.
Μάρτυρες υπογράφουν οι :
Νικόλας Γεννατάς Κομηνάτος του στάθη , 40 ετών γεωργός από Καλάτα και
Δημήτριος Γεννατάς Κομηνάτος του Ανδρέα , γεωργός από Καλάτα
Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στα Καλάτα με εφημέριο τον Παύλο Γεννατά Κομηνάτο

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 11/10/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ ,ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΛΕΒΙΖΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥ.ΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΟΚΤΩΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης και βάπτισης του Γεωργιου Γεννατά Μπατιστάτου , γιου του Νικολέτου Γεννατά Μπατιστάτου του Σπυρίδωνα , 50 ετών , γεωργός από τα Βιλατώρια και της Τζανέτας Λοβέρδο Αλεβιζάτο , 36 ετών από Βωβικές. Νονός ήταν ο Θεοδωρος Αναλυτής Πετράτος του Αντωνίου.Στους μάρτυρες υπογράφει ο Ευστάθιος Γεννατάς Οκτωράτος του Παναγή , 37 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη. Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θεοδωρο Γεννατά.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 12/10/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΡΑΛΑΤΟΥ ,ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΡΑΛΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ (ΒΙΛΑΤΩΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΕΤΡΑΤΟΥ .ΝΟΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΝΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ .ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΜΕΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΒΙΖΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Παυλου Γενατά Ραλάτου ,γιου του Στυλιανού Γενατά Ραλάτου του Παναγή Γενατά Ραλάτου , 40 ετών ,γεωργός από τα Βιλατώρια και της Σταματούλας Αναλυτή Πετράτου του Αντωνίου , 30 ετών από Αγία Θέκλη.Νονά ήταν η Αικατερίνη Γεννατά Ανδρεάτου του ευστάθιου Γεννατά Ανδρεάτου , από Αγία Θέκλη.Μάρτυρες οι:
Αναστάσιος Γεννατάς Μέης του Αλεβίζη , 66 ετών ,γεωργός από Αγία Θέκλη και
Χριστόδουλος Γεννατάς Ρατσιάτος του Κων/νου ,26 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη
Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θεοδωρο Γεννατά.
* σημειώνουμε την παρατήρηση ότι η ορθογραφία των επωνύμων ποικίλει , εδώ το Γεννατάς γράφεται με 2 "ν", ενώ σε προηγούμενες Λ.Π για τα ίδια προσωπα γράφεται με ένα "ν".Το ίδιο ισχύει για το Ραλλάτος , όπου εδώ γράφεται Ραλάτος , ενώ σε άλλες πράξεις για την ίδια οικογένεια στα Βιλατώρια το γράφουν Ραλλάτος. Ολόγος είναι ότι πλέον τα ονόματα αποδίδωνται στην Ελληνική , ενώ μέχρι πριν γράφονταν κυρίως στην Λατινική (Genatas , Ralatos)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/10/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΝΟΥ ΛΑΜΠΗΡΗ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΜΠΗΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ ΓΕΝΝΑΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΝΟΥ.

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Φωτινού Λαμπήρη γιου του Δημήτριου Λαμπήρη  του Φραγκισκου  , 27 ετών ,γεωργός από Βωβικές και της Αγγέλικας Γεννατά του Φωτινου Γεννατά , 24 ετών ,από Αγία Θέκλη.






ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 20/9/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΝΝΑΤΑ ΚΟΜΙΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Αγγέλικας Λοβέρδου Λιβιεράτου του Σάββα Λοβέρδου Λιβιεράτου του Σπυρίδωνα ,32 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη και της συζύγου του Ελένης Γεννατά Κομινάτου του Γεωργίου Γεννατά Κομινάτου , 25 ετών από Καλάτα. Η τελετή έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλης.





ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 20/8/1844:Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΕΝΑΤΑ ΚΟΜΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΓΕΝΑΤΑ ΚΟΜΙΝΑΤΟ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ακόλουθη Λ.Π γεννησης μεμάρτυρα τον Δημήτριο Γενατά Κομινάτο ,48 ετών , εγγράμματος , γεωργός από Καλάτα.







ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 3/8/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΜΕ ΝΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΓΕΝΑΤΑ ΜΑΡΑΤΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Χριστόδουλου Αναλυτή του Θεοδώρου Αναλυτή και της Βιολέτας Γκρεκούση.Νονός ήταν ο Κοσμάς Γενατάς Μαράτος του Ιωάννη από Αγία Θέκλη . Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ναό των Ταξιαρχών






ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 3/8/1844:Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΝΟΝΟ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΜΙΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΛΗΞΟΥΡΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γεννησης του Παναγή Τιμοθεάτου , γιος του 35χρονου , μυλωνά , Αντώνη Τιμοθεάτο.Νονός ήταν ο Γεράσιμος Κομινάτος του Παύλου από Ληξούρη.







ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 2/8/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΕΝΑΤΑ ΘΩΜΑΤΟ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΒΙΖΗ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γεννησησς της Στυλιανής Κονταρά του Αναστάσιου Κονταρά και της Σταματουλας Λιβιερατο Πετράτο.Νονός ήταν ο Θοδωρος Αβάσταγος Λασκαράτος. Το μυστήριο τελέστηκε στον Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θεοδωρο Γενατά.Μάρτυρες υπογράφουν οι :
Θεοδωρος Γενατάς Θωμάτος του Ιακώβου , 37 ετών γεωργός από Αγία Θέκλη , εγγραμματος και
Αλεβίζης Γενατάς Τσιμαράτος του Ευσταθίου , 25ετών , κτηματίας , εγγράμματος , από Αγία Θέκλη


ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/8/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΥΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.ΝΟΝΟΣ : ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΜΕΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΒΙΖΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ληξιαρχική πράξη γέννησης του Ευστάθιου Γενατά Τσιμαράτου , γιος του Κωνσταντίνου Γενατά Τσιμαράτου του Ευστάθιου , κτηματίας , 28 ετών , αγράμματος , από Αγία Θέκλη και τηςσυζύγου του Βρισίδας Μηλιαρετη του Δημητρίου , 22 ετών από Ληξούρη. Νονός ήταν ο Ευστάθιος Γενατάς Τσιμαράτος του Χριστοδούλου.Μαρτυρες:
Αναστάσιος Γενατάς Μέης του Αλεβίζη , 66 ετών, γεωργός από Αγία Θέκλη και
Αναστάσιος Γενατάς Μικελάτος του Ζησιμου , 40 ετών,γεωργός από Αγία Θέκλη
Το μυστήριο τελέστηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου στην Αγία Θέκλη με εφημέριο τον Θεοδωρο Γενατά.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 22/7/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ , ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΝΑΤΑ.

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Αλέξη Λιναρδάτου , γιου του Διονύσιο Λιναρδάτου του Ευστάθιου , 30 ετών , γεωργός από Καλάτα και της Καλομοίρας Γενατά του Γεωργίου Γενατά , 25 ετών από Αγία Θέκλη. Δεν μπορεί προς το παρόν να εξακριβωθεί η σχέση του συγκεκριμένου Λιναρδάτου με τους Γενατά και για αυτό δεν τον καταχωρώ προς το παρόν στους Λιναρδάτους- Γεννατά. Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου με εφημέριο τον ιερέα Γενατά Κομινάτο (έτσι υπογράφει , πιθανότερο να είν αι ο Κων/νος, αφού σε όλες τις άλλες βαπτίσεις αυτής της περιόδου ήταν εκείνος)

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 13/7/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΡΙΣΗ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ ΠΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΑΤΑ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Χαράλαμπου Παρίση , γιου του Ζήσιμου Παρίση , 45 ετών γεωργός από τα Παρισάτα και της Ανδριάνας Γενατά του Ιωάννη Γενατά , 35 ετώ από Αγία Θέκλη.Στα αρχεία είνσαι δύο διαφορετικές πράξεις για το ίδιο γεγονός. καταχωρώ και τις δύο





ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 29/6/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ.ΝΟΝΑ ΗΤΑΝ Η ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησησς και βαπτισης του Νικολέτου Λοβέρδου Λιβιεράτου του Γεράσιμου Λοβέρδου Λιβιεράτου του Κων/νου και της Αγγελική Αναλυτή του Αντωνίου. Νονά ήταν η Βιολέτα Γενατά Τσιμαράτου του Νικολάου Γενατά Τσιμαράτου.(και προφανώς έδωσε το όνομα του πατέρα της)



ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/6/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΝΟΝΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΜΙΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ακόλουθη Λ.Π γεννησης με νονό τον Αλέξανδρο Κομινάτο του Σπυρίδων.







ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 20/5/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΑΝΔΡΙΑΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΑΝΔΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ ΓΕΝΑΤΑ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ.ΜΑΡΤΥΡΑΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΜΕΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΒΙΖΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησησς της Ντίνας Γενατά Ανδριάτου , κόρη του Παναγου Γενατά Ανδριάτου του Παναγή Γενατά Ανδριάτου ,39 ετών , κτηματίας από Αγία Θέκλη και της συζύγου του Ρουμπίνης Γενατά Ρατσιάτου του Αντώνη Γενατά Ρατσιάτου , 30 ετών από Αγία Θέκλη.Νονός ήταν ο Γεράσιμος Λοβέρδος Θοδωρακάτος του Αντριού. Στους μάρτυρες υπογράφει ο Αναστάσιος Γενατάς Μέης του Αλεβίζη , 66 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη. (εδώ το Μέης το γράφει Μέις)
Το Μυστήριο τελέστηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θόδωρα Γενατά.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 13/5/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΚΟΜΙΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ.ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ : ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΚΟΜΙΝΑΤΟΣ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Γιουλας Καλού Γιανάτου , κόρη του Διονύσιου Καλού Γιανάτου του Βαγγέλη , 25 ετών γεωργός από Καλάτα και της Μαρίας Γενατά Κομινάτου του Νικόλαου Γενατά Κομινάτου , 18 ετών , από τα Καλάτα.Η Βάπτιση έγινε στον Ι.Ναό του Αγ.Δημητρίου στα Καλάτα με εφημέριο τον Κων/νο Γενατά Κομινάτο.


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 6/5/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ (ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΟ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΟ ΓΕΝΑΤΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΕΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ .ΜΕΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΜΕΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΒΙΖΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του γιου (το όνομα είναι δυσανάγνωστο , μοιάζει δυσύλλαβο σαν Νίκος ) του Νικολέτου Γενατά Λιναρδάτου του Ιωάννη Γενατά , 32 ετών , κτηματίας από Αγία Θέκλη και της Αδριάνας Γενατά Μπατιστάτου του Ιωάννη , 26 ετών από Βιλατώρια.
Νονός ήταν ο Ιωάννης Λοβέρδος Θοδωρακάτος του Γεράσιμου .
Μάρτυρες υπογράφουν οι:
Αναστάσιος Γενατάς Μέης του Αλεβίζη , 66 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη και
Γεράσιμος Γενατάς Τσιμαράτος του Αναστάσιου , 60 ετών ,κτηματίας από Αγία Θέκλη.
Το μυστήριο έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θόδωρο Γενατά.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 6/5/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΒΑΣΤΑΓΟΥ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ. ΝΟΝΟΣ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΘΟΔΩΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΕΝΑΤΑ ΘΟΔΩΡΑΤΟΥ .ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΘΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΒΙΖΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΣ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης του Γεράσιμου Αβάσταγου Λασκαράτου γίος του Θοδωρα Αβάσταγου Λασκαράτου του Αναστάσιου. Νονός ήταν ο Γεράσιμος Γενατάς Θοδωράτος του Ιωάννη Γενατά Θοδωράτου.Μάρτυρες οι
Θοδωρος Γενατάς Θωμάτος , 37 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη , εγγραμματος
Αλεβίζης Γενατάς Τσιμαράτος , 25 ετών , γεωργός από Αγία Θέκλη , εγγράμματος
Το μυστήριο έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολαου με εφημέριο τον Θοδωρα Γενατά

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 25/3/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΣΚΑΤΟΥΛΙΑΡΑΤΟΥ , ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΣΚΑΤΟΥΛΙΑΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΕΝΑΤΑ ΣΚΑΤΟΥΛΙΑΡΑΤΟΥΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ.ΝΟΝΑ Η ΜΑΡΙΑ ΓΕΝΑΤΑ ΑΝΤΡΟΥΤΖΑΤΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Δημητρούλας Γετατά Σκατουλιαράτου , κόρης του Κων/νου Γενατά Σκατουλιαράτου του Ιωάννη Γενατά Σκατουλιαράτου , 35 ετων , γεωργός από Αγία Θέκλη και της Χρυσούλας Καμινάρη Αντωνάτου τουΤουμάσο , 30 ετών από τον Αθέρα. Νονός ήταν η Μαρία Γενατά Αντρουτζάτου  , το όνομα του πατρός είναι δυσανάγνωστο.(Νομίζω γράφει θυγατήρ του Λ Ιερέυς). Το μυστήριο έγινε στον Ι.Ν του Αγίου Νικολάου με εφημέριο τον Θοδωρα Γενατά. Τόσο το Σκατουλιαράτος , όσο και το Αντρουτζάτος (πιθανόν να έγινε Ανδρεάτος) δεν το έχω ξανασυναντήσει μέχρι στιγμής. Το Σκατουλιαράτος μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση .

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 2/3/1844:Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΝΑΤΑ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΝΑΤΑ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΘΟΔΩΡΑΚΑΤΟ . ΝΟΝΟΣ : ΑΛΕΒΙΖΗΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΣ.ΜΑΡΤΥΡΑΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΜΕΗΣ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιας έχουμε την Λ.π γέννησης του Παυλου Γενατά Ευθυμιάτου , γιου του Δημήτριου Γενατά Ευθυμιάτου του Ευαγγελινου Γενατά Ευθυμιάτου , 28 ετών , κτηματίας  από Αγία Θέκλη (εγγράμματος) και της Τίνας Λοβέρδου Θοδωρακάτου του Αγγέλου , 24 ετών. Νονός ήταν ο Αλεβίζης Γενατάς Τσιμαράτος του Ευστάθιου. Το μυστήριο τελέστηκε στον Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου στηνΑγία Θέκλη με εφημέριο τον Θεοδωρο Γενατά. Στους μαρτυρες υπογράφει ο Αναστάσιος Γενατάς Μέης του Αλεβίζη Γενατά Μέη , 66 ετών , γεωργός , εγγράμματος από Αγία Θέκλη.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 1/3/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣΛΟΒΕΡΔΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΑΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΕΝΑΤΑ ΤΣΙΜΑΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την Λ.Π γέννησης της Μαρίας Λοβέρδου Θοδωρακάτου κόρης του Θοδωρή Λοβέρδου Θοδωρακάτου του Νικολάου , 32 ετών , κτηματίας από Αγία Θέκλη και της Αναστασούλας Γενατά Τσιμαράτου του Παναγή Γενατά Τσιμαράτου ,26 ετών από Αγία Θέκλη. Το μυστήριο έγινε στον Ι.Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου με εφημέριο τον Ευστάθιο Αναλυτή.


ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 27/2/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΝΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΝΑΤΑ ΦΛΟΡΑΤΟ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ακόλουθη Λ.Π γέννησης στο χωριό Φαβατάτα , με νονό τον Παναγή Γενατά Φλοράτο του Ζησίμου






ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 24/2/1844: Λ.Π ΓΕΝΝΗΣΗΣ .ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΚΟΜΙΝΑΤΟΣ.ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΝΑΤΑΣ ΚΟΜΙΝΑΤΟΣ

Από τα αρχεία της Ν.Κεφαλονιάς έχουμε την ακόλουθη Λ.Π γέννησης στα Καλάτα. Στους μάρτυρες υπογράφει ο Δημήτριος Γενατάς Κομινάτος με δυσανάγνωστο το όνομα πατρός , 45 ετών γεωργός από τα Καλάτα. Εφημέριος στον Ναό του Αγίου Δημητρίου ήταν ο Παυλος Γενατάς Κομινάτος.